Sos alpejski do pizzy

Ocena:

4.44 (142)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Smaczny sos do pizzy czy zapiekanek

Składniki:

  • • 1 szklanka majonezu
  • • 3łyżki ostrego keczupu
  • • 1 pomidor
  • • 2 ząbki czosnku
  • • łyżka soku z cytryny
  • • sól
  • • pieprz czarny mielony

Sos alpejski do pizzy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i wodnisty środek. Miąższ zmiksować z majonezem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę (można też zmiksować razem z pomidorem i majonezem). Dodać keczup, wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny, dodać sól i czarny pieprz do smaku, odstawić na pół godziny do lodówki, do 'przegryzienia się". Podawać z pizzą lub zapiekankami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne