Soczysta pierś z kurczaka

Pyszna, rozpływająca się w ustach pierś z kurczaka,niskokaloryczna, ponieważ nie dodajemy tłuszczu.

Dodany przez: niena1

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.09 z 11 głosów)

Składniki

  • pierś z kurczaka ilość zależna od liczby osób
  • folia aluminiowa
  • ewentualnie przyprawy jakie, kto lubi
  • ewentualnie ananas lub jakieś warzywa

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka płuczemy, odrzucamy tłuste fragmenty. Następnie lekko rozbijamy ją ręką. Posypujemy ulubionymi przyprawami (i teraz w zależności od wersji: kładziemy na niej plaster ananasa lub warzywa, bądź niczego nie dokładamy) i bardzo szczelnie owijamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 st. i trzymamy jakieś 15 minut. Ja po tym czasie wyjmuję pierś, rozwijam folię i kładę na piersi plaster żółtego sera.
  2. Ja najczęściej robię ją z ananasem i żółtym serem, ale można robić ją samą wtedy też można dodać jakiś sos. Pysznie rozpływa się w ustach.
kurczak mięso piekarnik obiad pierś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze