Smoothies w czterech smakach

Ocena:

4.54 (191)

  • 5 min.
  • dla 4 osób

Przepis na smoothies: sojowo-malinowe, porzeczkowo-grejpfrutowe, wieloowocowe i wiśniowe.

Składniki:

  • SMOOTHIES SOJOWO-MALINOWE:
  • 25 dag malin
  • 2 łyżki płynnego miodu lub syropu z agawy
  • 2 łyżki zarodków pszennych
  • 10 dag greckiego jogurtu
  • 300 ml mleka sojowego
  • SMOOTHIES PORZECZKOWO-GREJPFRUTOWE:
  • różowy grejpfrut
  • 2 nieduże banany
  • 1/2 kg czerwonych porzeczek
  • sok z cytryny
  • brązowy cukier
  • SMOOTHIES WIELOOWOCOWE:
  • obrane i pokrojone mango
  • 1/2 świeżego ananasa
  • banan
  • szklanka soku z pomarańczy
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego
  • płynny miód do smaku
  • ok. szklanki malin, borówek, porzeczek, jagód, jeżyn itd.
  • SMOOTHIES WIŚNIOWE:
  • szklanka wiśni
  • szklanka mleka kokosowego
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Smoothies w czterech smakach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Miksujemy składniki poszczególnych koktajli, nalewamy do butelek lub szklanek
  • najwygodniej pić je przez szeroką słomkę. Do każdego smoothie można sobie dosypać otrąb, płatków, zarodków pszennych – żeby były bardziej sycące.

Porady

Zobacz przepis: smoothie bowl pina colada

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne