Ziemniaki z pieczarkami

Ocena:

4.46 (189)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 15 minut
Smażenie: 15 minut
Porcja: 455 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 1,2 kg ziemniaków
  • 60 dag pieczarek
  • 15 dag sera owczego
  • pęczek natki
  • 3 łyżki masła
  • łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz

Ziemniaki z pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w słupki. Grzyby oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Ser zetrzeć. Natkę umyć, osuszyć i posiekać.
  • Ziemniaki smażyć 10–15 min, mieszając, na połowie masła na dużej patelni. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
  • Grzyby smażyć 4 minuty na reszcie masła, przyprawić. Wymieszać z ziemniakami, natką i serem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne