Smażone szparagi

Przepyszne chrupiące szparagi z sosem czosnkowym Folwark

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • szparagi - pęczek
  • 1 jajko
  • mąka – do obtoczenia
  • sól
  • olej
  • sos czosnkowy (np. Folwark)

Przygotowanie

  1. Szparagi podgotować 2 minuty w osolonej wodzie. Dobrze osuszyć. Obtoczyć w mące następnie w roztrzepanym jajku. Smażyć chwilę na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
  2. Najlepiej smakują ciepłe z sosem czosnkowym (ja używam marki Folwark)
szparagi sos czosnkowy Folwark
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy