SMAŻONE BURACZKI

Buraczki zasmażane na maśle mają "nieziemski" smak. Są delikatne i aksamitne

Dodany przez: tila0

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 ugotowane BURAKI
  • 2-3 łyżki MASŁA
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Buraki gotować w osolonej wodzie w skórce. Buraki gotujemy na półmiękko
  2. 2. Studzimy buraki, obieramy i trzemy na najmniejszych oczkach tarki.
  3. 3. W rondlu roztapiamy i lekko zrumieniamy masło, dodajemy buraki. Smażymy ok 15 minut na małym ogniu. Doprawiamy pieprzem i solą.
  4. SMACZNEGO !!!
warzywa obiad sałatka przekąska kolacja wegetariańska buraki przystawka buraczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze