Smaczna zupa z dodatkiem tuńczyka

Zupa rybna z tuńczykiem

Dodany przez: Ania15

Smaczna zupa z dodatkiem tuńczyka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka, 200 g,
  • 1 puszka pomidorów w całości, 400 g,
  • 1/2 łyżki masła,
  • 1 cebula drobno posiekana,
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany,
  • 2 łyżki maki,
  • 2 łyżeczki łagodnego curry w proszku,
  • 3 łyżki ryżu,
  • 1 cukinia pokrojona w ćwiartki,
  • 125 ml jogurtu naturalnego o% tłuszczu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Odsączyć tuńczyka do naczynia z miarka i dopełnić do 600 ml.
  2. Na maśle podsmażyć cebule i czosnek, dodać make i curry, smażyć 2 min. Powoli wlewać
  3. płyn, mieszając dobrze przy dnie.
  4. Dodać pomidory, trochę je rozdrobnić łyżką, po zagotowaniu wrzucić ryz. Gotować 10
  5. min. Następnie dodać cukinie i tuńczyka i gotować 15 min.
  6. Doprawić sola i pieprzem, dodać jogurt 0%, zagotować.
ryby zupa tuńczyk zupa rybna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy