słodkie żeberka

przygotowuję to gdy chce się popisać jakimś eleganckim i wyśmienitym daniem

dania mięsne

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.42 z 168 głosów)

Składniki:

  • żeberka
  • szklanka rodzynek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Rodzynki zamoszyć w wodzie aby napuchły.
  • Żeberka opruszyć solą, piepżem i obsmażyć.
  • Podlać wodą, dodać rodzynki (można też śliwki suszone) i dusić.
  • Koniecznie podawać z kluskami śląskimi.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 60 min.
żeberka pieczone
polecam:)

alimak1984

żeberka pieczone

Główne składniki: