Śledzie z miodem.

Te śledzie naprawdę nie są słodkie.Spróbujcie!

Dodany przez: msewka

Śledzie z miodem.

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg wymoczonych płatów śledziowych
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki przegotowanej wody
  • 1/3 szklanki octu 10%
  • 3 łyżki miodu
  • 3 duże lub 6 małych cebul
  • słoiczek koncentratu pomidorowego

Przygotowanie

  1. Z oleju,wody,octu i miodu zrobić zalewę-podgrzewając aby się połączyły skladniki,ale nie gotując. Do pokrojonych w kostkę i zeszklonych cebul dodać koncentrat pomidorowy.Wlewać podgrzaną zalewę,cały czas mieszając.Podgrzać do zagotowania.Następnie wystudzić i włożyć do zalewy pokrojone w kawałki płaty śledziowe.Odstawić na 1 lub 2 dni.Smacznego
ryby Boże Narodzenie przekąska cebula śledzie przystawka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze