Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi :

Trochę inna wersja śledzia pod pierzynką .Wyjątkowo dekoracyjna i smaczna .

Dodany przez: Babciagramolka

Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi :

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 płaty śledzia z oleju
  • 2 jabłka
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • chrzan Wasabi
  • cukier
  • sok z cytryny
  • biały pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Wymieszać ze śmietaną . Dodać chrzanu Wasabi do smaku ( ostrożnie bo jest bardzo ostry ) . Doprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem .
  2. Układać na półmisku warstwę sosu , na tym płaty śledzia i znów warstwę sosu. Podawać z ziemniakami na postny obiad lub z pieczywem na kolację .
ryby obiad przekąska sledz post
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze