skrzydełka z ryżem i warzywami

Ocena:

4.41 (158)

  • 30 min.
  • dla 4 osób

łatwy obiadek

Składniki:

  • 8 skrzydełek drobiowych
  • 350 groszku z marchewką (mrożone)
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1/4 szklanki wody
  • 15 g parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • papryka słodka i ostra
  • kurkuma,

Skrzydełka z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • skrzydełka przyprawiamy i obsmażamy na patelni,
  • następnie wrzucamy je do garnka
  • dodajemy 1/2 łyżki masła
  • wodę i pokrojoną w piórka cebulę,
  • dusimy 20 min,
  • ryż gotujemy do miękkości z dodatkiem soli i kurkumy,
  • warzywa podsmażamy na patelni,
  • dodajemy ryż
  • przyprawy
  • resztę masła i parmezan,
  • jeszcze chwilę smażymy,
  • podajemy ze skrzydełkami
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne