skrzydełka pieczone z ziołami i czosnkiem

aromatyczne skrzydełka

Dodany przez: pchelka79

skrzydełka pieczone z ziołami i czosnkiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 6 skrzydełek drobiowych
  • 1/4 szklanki śmietany kremówki
  • 6 ząbków czosnku,
  • sól, pieprz, papryka słodka, tymianek, rozmaryn

Przygotowanie

  1. skrzydełka przyprawiamy, obsmażamy na patelni,
  2. następnie pieczemy skrzydełka w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min razem z całymi obranymi ząbkami czosnku,
  3. po wyjęciu skrzydełka przekładamy na talerz, do pozostałego po pieczeniu tłuszczu dodajemy śmietanę, chwilę podgrzewamy mieszając, przyprawiamy do smaku,
  4. sosem polewamy skrzydełka.
mięso obiad skrzydełka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze