Skórka pomarańczowa kandyzowana :

Tym razem zrobiłam kandyzowaną skórkę pomarańczową pokrojoną w cienkie paseczki .

Dodany przez: Babciagramolka

Skórka pomarańczowa kandyzowana :

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • :skórki z 5 pomarańczy
  • 1 filiżanka wody
  • 1 filiżanka cukru

Przygotowanie

  1. Skórkę z dobrze wyszorowanych pomarańczy namoczyć w zimnej wodzie .moczyć przez 3 dni ( codziennie zmieniać wodę na świeżą . Odsączyć .Dokładnie wyciąć ostrym nożem białą część skórki . Pokroić skórkę ( samą wierzchnią pomarańczową część ) w cienkie paseczki ( dowolnej długości ). Z wody i cukru zrobić syrop. Wrzucić w niego paseczki skórki i smażyć na małym gazie często mieszając aż cały syrop odparuje , a skórka będzie miękka i nasiąknięta cukrem . Najlepiej smażyć ok. 30 minut, odstawić na kilka godzin i ponownie smażyć 30 minut .Przełożyć skórkę do wyparzonych i suchych słoiczków .Trzymać w chłodzie .
przetwory deser wegetariańska pomarańcze skórka pomarańczowa dodatki do ciast owoce kandyzowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze