Serowo-porowo-pieczarkowa zupa z miesem mielonym

Syta i smaczna

Dodany przez: Jakob

Serowo-porowo-pieczarkowa zupa z miesem mielonym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg miesa mielonego wolowo-wieprzowego
  • por - 3 sztuki
  • 3 cebule
  • 3 puszki pieczarek w wodzie
  • 0,4 kg serka do smarowania ziolowego
  • 200 ml kremowki
  • pieprz, sol, olej

Przygotowanie

  1. Por i cebule pokroic w polowki pierscienia, wrzucic do duzego garnka, dodac oleju. Gotowac /dusic ca 20 minut (az por i cebula zmiekna). Dodac odcedzone pieczarki. Nadal gotowac. W miedzyczasie mieso podsmazyc na patelni, doprawic do smaku, dodac do garnka. Zalac wrzaca woda 300-400 ml . Dodac serki, rozpuscic je. Zalac smietana, przegotowac.
  2. Smacznego.
obiad kolacja pieczarki cebula por
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze