SEROWE PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Przepyszna przekąska

Dodany przez: Renii

SEROWE PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4.8 z 5 głosów)

Składniki

  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • 20 dag.startego sera żółtego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • pół łyżeczki soli czosnkowej

Przygotowanie

  1. Na oprószonym blacie położyć jeden arkusz ciasta francuskiego, posmarować jajkiem, na to na drobnej tarce zetrzeć połowę sera żółtego,wymieszanego papryką i solą. Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przykryć drugim arkuszem ciasta i ponownie - posmarować jajkiem, na górę zetrzeć ser.. Ser lekko przycisnąć do ciasta.Przygotowane ciasto pokroić nożem na paski szerokości około 1,5 cm. Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, by powstała sprężynka. Układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub - na wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując 2 - 3 cm odstępy. Końce przycisnąć do blaszki.Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 min.
ser przekąska ciasto francuskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze