Sernik

Tradycyjny sernik ucierany

Dodany przez: Majka211

Serniki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1 kg sera
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jaja
  • 20 dag margaryny
  • 1 cukier waniliowy lub aromat
  • budyń waniliowy
  • bakalie

Przygotowanie

  1. Ser przemielić przez maszynkę.
  2. Żółtka oddzielić od białek.
  3. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać ser, aromat waniliowy i budyń.
  4. Wszystko utrzeć na gładką masę. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i bakalie.
  5. Masę wylać do natłuszczonej formy.
  6. Piec godzinę w temp. 190 st. C w funkcji "góra dół", po pół godziny przełączyć na pieczenie samego dołu, żeby góra się nie spaliła.
deser dla dzieci sernik TRADYCYJNY ucierany
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy