Sernik

Tradycyjny sernik ucierany

Dodany przez: Majka211

Serniki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1 kg sera
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jaja
  • 20 dag margaryny
  • 1 cukier waniliowy lub aromat
  • budyń waniliowy
  • bakalie

Przygotowanie

  1. Ser przemielić przez maszynkę.
  2. Żółtka oddzielić od białek.
  3. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać ser, aromat waniliowy i budyń.
  4. Wszystko utrzeć na gładką masę. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i bakalie.
  5. Masę wylać do natłuszczonej formy.
  6. Piec godzinę w temp. 190 st. C w funkcji "góra dół", po pół godziny przełączyć na pieczenie samego dołu, żeby góra się nie spaliła.
deser dla dzieci sernik TRADYCYJNY ucierany
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze