sernik_z_kulkami

Sernik z kulkami

Ocena:

4.51 (208)

  • 1 godz. 30 min.
Połączenie smaku sera i orzechów to dla mnie coś pięknego .

Składniki:

  • ciasto
  • 25 dag mąki
  • 10 dag margaryny
  • 10 dag cukru
  • 1 jajko
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • m serowa
  • 1 kg białego sera
  • 30 dag cukru
  • 1/2 margaryny
  • 6 jajek
  • 1 budyń śmietankowy
  • m orzechowa
  • 30 dag orzechów włoskich
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • dodatkowo
  • 1 dżem wiśniowy

Sernik z kulkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zagnieść kruche ciasto, schłodzić i wykleić nim dno formy, posmarować dżemem. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser, budyń i na końcu pianę z białek, wylać połowę sera na ciasto i poukładać na nim kulki orzechowe przykryć resztą sera. Piec 60min
  • w temp. 180st.
  • Kulki orzechy zmielić, wymieszać ze śmietaną i cukrem, formować malutkie kuleczki. Przed ułożeniem schłodzić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne