sernik_wiedenski_z_polewa

SERNIK WIEDEŃSKI Z POLEWĄ

Ocena:

4.43 (162)

  • 60 min.
Moi goście zawsze uwielbiają taki serniczek.

Składniki:

  • CIASTO
  • Margaryna -0,5 kost
  • Żółtka -2 szt
  • Cukier -mniej niż pół szkl
  • Mąka -1,5 szkl
  • Proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki
  • Cukier waniliowy -1 opak.
  • MASA SEROWA
  • Ser w kostce, 3 -krotnie mielony -1,5 kg
  • Masło roślinne w kostce -1 i 1/2 kost.
  • Cukier -2 szkl
  • Mąka ziemniaczana -3 łyżki
  • Mąka -6 łyżek
  • Jaja -12-15 szt
  • POLEWA
  • Jajko -1 szt
  • Kakao -3 łyżki
  • Cukier -3 łyżki
  • Margaryna -1/2 kost

Sernik wiedeński z polewą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • CIASTO
  • Wszystkie składniki zagnieść, całość ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem dużą blachę. MASA SEROWA
  • Żółtka + masło utrzeć, dodać ser, obie mąki, a na końcu dobrze ubitą pianę z białek z cukrem, delikatnie wymieszać.
  • POLEWA
  • Wszystkie składniki z rozpuszczoną ciepłą margaryną, zmiksować.
  • Na ciasto wyłożyć mase serową, włożyć ciasto do piekarnika, i piec ok.godz.w 180 stop.
  • Gotowe ciasto polać polewą czekoladową.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne