SERNIK PO JAPOŃSKU

IDEALNY NA URODZINY, IMIENINY I INNE WAŻNE OKAZJE

Dodany przez: vanilia79

SERNIK PO JAPOŃSKU

Serniki

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 2 SZKLANKI MĄKI
  • 1 KOSTKA MARGARYNY
  • 2 SZKLANKI CUKRU
  • 3 ŁYŻKI GORZKIEGO CACAO
  • 3 JAJKA
  • ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • BUDYŃ WANILIOWY
  • 4 SERKI HOMOGENIZOWANE WANILIOWE

Przygotowanie

  1. 2 SZKLANKI MĄKI, 1/2 KOSTKI MARGARYNY, 1 SZKLANKĘ CUKRU, 3 ŁYŻKI CACAO, 3 ŻÓŁTKA, ŁYŻECZKĘ PROSZKU DO PIECZENIA-WSZYSTKIE SKŁADNIKI UGNIEŚĆ. W OSOBNEJ MISCE RESZTĘ TZN 3 JAJA, 1 SZKLANKĘ CUKRU, BUDYŃ, 1/2 KOSTKI MARGARYNY, 4 SERKI ZMIKSOWAĆ. CIASTO PODZIELIĆ NA POŁOWĘ I WYPEŁNIĆ PIERWSZĄ WARSTWĘ KRUSZONKI WYPEŁNIĆ TORTOWNICĘ, NA UPRZEDNIO WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA. NASTĘPNIE WLAĆ CAŁĄ ZMIKSOWANA MASĘ I NA WIERZCH WYSYPAĆ RESZTĘ KRUSZONKI.
  2. PIEC 1 GODZ W PIEKARNIKU NAGRZANYM NA 180 STOPNI
deser dla dzieci sernik PO JAPOŃSKU
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze