Sernik na zimno z truskawkami

Bardzo dobre i łatwe "ciasto".

Dodany przez: Elcia84

Serniki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 3.8 z 5 głosów)

Składniki

  • Składnik na dużą tortownicę
  • 4 serki homogenizowane waniliowe (lub według uznania) (około 1kg)
  • 50 g żelatyny
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 galaretki
  • biszkopty lub herbatniki
  • owoce do wyboru: truskawki, brzoskwinie, wiśnie, winogrona

Przygotowanie

  1. 1. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki chłodnej przegotowanej wody. Odstawić na 20 minut. Żelatynę przełożyć do garnka, dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody. Wymieszać i wystudzić. Galaretki zrobić według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
  2. 2. Serki włożyć do naczynia, dodać cukier puder i cukier waniliowy zmiksować, wlać żelatynę, wymieszać. Dodać owoce pokrojone w kostkę.
  3. 3 Tortownicę wyłożyć biszkoptami lub herbatnikami. Na to wlać masę serową. Włożyć do lodówki. Poczekać aż masa zgęstnieje.
  4. 4. Na wierzchu ułożyć owoce, zalać galaretką.
  5. RADA: Przed wlaniem tortownicy radzę sprawdzić jej szczelność. Owoce radzę zalać gęstą galaretką.
deser sernik ciasto truskawki sernik na zimno brzoskwinie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze