Sernik bez spodu

Puszysty sernik delikatnie rozpływający się w ustach

Dodany przez: anetamlp

Sernik bez spodu

Serniki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 5 jaj,
  • szklanka mleka,
  • garść rodzynek lub skórki pomarańczowej,
  • 150 g cukru pudru,
  • 750 g zmielonego twarogu,
  • aromat śmietankowy,
  • 1 Sernix,
  • polewa czekoladowa.

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do żółtek dodać zmielony twaróg, aromat, cukier puder, proszek Sernix i mleko. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsypać bakalie i wymieszać. Do masy dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką, przełożyć do wysmarowanej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Upiec. Zostawić 20 minut w piekarniku po upieczeniu. Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową.
deser sernik bakalie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze