Serca indycze na ostro

Pyszne danie obiadowe

Dodany przez: luna19

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 3 głosów)

Składniki

  • 700 gr serc indyczych
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • szczypta papryki czerwonej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki mąki
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Serca wymoczyć, oczyścić i zalać wodą tak by były zanurzone, dodać marchewkę, cebulę i soli do smaku.
  2. Ugotować serca i warzywa. Wyjąc z bulionu, Bulion przecedzić do drugiego naczynia. Serca pokroić w plasterki, marchewkę w słupki i dodać do bulionu, doprawić przyprawami, pieprzem , imbirem, gyrosem i papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i ogórkiem konserwowym czy papryką
mięso obiad cebula marchewka serca
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze