Ser pleśniowy w panierce

Ocena:

4.52 (149)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
W sumie to żaden przepis, ale taki ser na ciepło jest pyszny.

Składniki:

  • ser pleśniowy
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • mielona słodka papryka

Ser pleśniowy w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułkę tartą mieszamy z mąką w równych proporcjach. Jajko rozbujamy, wsypujemy paprykę. Ser maczamy w jajku, następnie w mące z bułką, potem znowu w jajku i tak, aż do wykorzystania całego jajka. Samażymy z obu stron, w dużej ilości tłuszczu, do utworzenia chrupiącej skorupki. Osączamy na ręczniku papierowym.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne