Ser pleśniowy w panierce

W sumie to żaden przepis, ale taki ser na ciepło jest pyszny.

Dodany przez: judasek

Ser pleśniowy w panierce

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • ser pleśniowy
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • mielona słodka papryka

Przygotowanie

  1. Bułkę tartą mieszamy z mąką w równych proporcjach. Jajko rozbujamy, wsypujemy paprykę. Ser maczamy w jajku, następnie w mące z bułką, potem znowu w jajku i tak, aż do wykorzystania całego jajka. Samażymy z obu stron, w dużej ilości tłuszczu, do utworzenia chrupiącej skorupki. Osączamy na ręczniku papierowym.
przekąska jajko ser pleśniowy bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze