Schabowy z jajkiem sadzonym

Ocena:

4.5 (173)

  • 60 min.
  • dla 4 osób

ciekawa odmiana zwykłego schabowego

Składniki:

  • Schab 4 plastry
  • Sól lub Vegeta Natur
  • Pieprz kolorowy
  • Bułka tarta z sezamem
  • Jajko roztrzepane do panierki
  • Jajko sadzone 4 szt

Schabowy z jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab rozbić
  • przyprawić solą lub Vegetą i pieprzem.
  • Przykryć szczelnie i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
  • Następnie panierować w bułce
  • jajku i znów w bułce lub bułce z sezamem. Usmażyć na rumiano.
  • Na drugiej patelni usmażyć jajka sadzone
  • po 1 sztuce na każdy kotlet schabowy.
  • Ułożyć na kotlecie i oprószyć je pieprzem i delikatnie solą.
  • Warto posypać też posiekanym szczypiorkiem.
  • Podać z kapustą zasmażaną i ziemniakiem z wody oprószonym koperkiem
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne