schabowy_mielony

schabowy mielony

Ocena:

4.46 (201)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 4 osób

schabowy inaczej

Składniki:

  • 500 g schabu
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • papryczka chilli
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • panierka:
  • 2 jajka
  • mąka
  • bułka tarta

Schabowy mielony - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy w blenderze lub przepuszczamy przez maszynkę
  • dodajemy do niego posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku paprykami
  • solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 1 godz.
  • 2. Z masy mięsnej lepimy sznycelki
  • a następnie panierujemy je w mące
  • rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
  • PYSZNE!!!!!!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne