Kotlety schabowe duszone z cebulką i pieczarkami :
Ocena:
4.49
(195)
30 min.
dla 4 osób
Jeszcze jedna wersja duszonych kotletów schabowych .
Składniki:
4 duże kotlety schabowe bez kości
8 pieczarek
2 cebule
2 jajka
bułka tarta
sól
pieprz mielony
1 kostka mięsna Winiar
1 szklanka wody
olej słonecznikowy
1 łyżka masła
1 łyżka smalcu
Kotlety schabowe duszone z cebulką i pieczarkami : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa . Przekroić każdy na dwa .posolić , popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na smalcu z olejem .Przełożyć do szerokiego garnka. Osobno usmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki w pół plasterkach. Cebulę i pieczarki wrzucić na kotlety. Dodać pokruszoną kostkę mięsną , masło i wodę. Dusić na małym gazie 10 minut , przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .Pokrywka od garnka ma być lekko uchylona tak by połowa płynu odparowała.