Schab z solanki.

*****

Dodany przez: Ivon

Schab z solanki.

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1/3 szklanki soli
  • 2 litry wody
  • 1 łyżka pieprzu mielonego
  • 1 łyżka majeranku
  • 4 ząbki czosnku

Przygotowanie

  1. Składniki na solankę mieszamy ze sobą.
  2. Wkładamy schab i gotujemy go od momentu wrzenia przez 5 minut.
  3. Zakrywamy przykrywką i odstawiamy na 14 godzin.
  4. Po upływie tych nastu godzin, gotujemy solankę wraz z mięsem przez 10 minut... i gotowe.
  5. Mięso tak przyrządzone jest pyszne i soczyste.
  6. Możemy je podawać zarówno na gorąco z różnymi sosami jak i na zimno.
mięso sól schab pieprz czarny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze