Schab z solanki.

Ocena:

4.47 (201)

  • 15 godz. 0 min.
  • dla 8 osób
*****

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1/3 szklanki soli
  • 2 litry wody
  • 1 łyżka pieprzu mielonego
  • 1 łyżka majeranku
  • 4 ząbki czosnku

Schab z solanki. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Składniki na solankę mieszamy ze sobą.
  • Wkładamy schab i gotujemy go od momentu wrzenia przez 5 minut.
  • Zakrywamy przykrywką i odstawiamy na 14 godzin.
  • Po upływie tych nastu godzin, gotujemy solankę wraz z mięsem przez 10 minut... i gotowe.
  • Mięso tak przyrządzone jest pyszne i soczyste.
  • Możemy je podawać zarówno na gorąco z różnymi sosami jak i na zimno.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne