schab_z_jablkami

Schab z jabłkami

Ocena:

4.47 (154)

  • 24 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
Pyszny schab

Składniki:

  • 1,20kg schabu
  • 2-3 jabłka
  • 2 łyżki oleju
  • po:
  • 1/2 łyżeczki
  • majeranku
  • oregano
  • papryki
  • 1 szklanka bulionu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Schab z jabłkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab umyć osuszyć natrzeć solą i pieprzem zostawić na noc w lodówce.Następnego dnia wyjąc z lodówki ,po nacinać a następnie smarować bejca wcześniej zrobiona z przypraw i oleju.Jabłka umyć pokroić ze skórką skropić sokiem z cytryny.Kawałki jabłek wkładać między plasterki schabu.Polać wszystko bejcą .Podlać bulionem.Włożyć do naczynia żaroodpornego przykryć wstawić. do piekarnika .Piec 90 minut w 180 stopniach C.Smacznego pyszny na ciepło i zimno.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne