schab pieczony w plastrach boczku

fajny na specjalną okazję, dobry zarówno na ciepło jak i na zimno

Dodany przez: Justa1

schab pieczony w plastrach boczku

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1,5 kg schabu wieprzowgo
  • 10 - 12 plastrów wędzonego - parzonego boczku
  • przyprawa do gyrosa pikantna
  • folia do pieczenia mięs

Przygotowanie

  1. Schab oczyścić i natrzeć przyprawą do gyrosa i odstawić na około 30 minut  w chłodne miejsce, następnię owijamy go plastrami boczku. Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa foliowego zawiązujemy z obu stron i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200st C. na około 1,5 godziny. Przez ostatnie półgodziny pieczenia zmniejszamy temperaturę pieczenia na 180 st. C.
  2. Tak upieczony schab można podać z gotowym ciemnym sosem do mięs np. Knorra lub przygotować kanapkę dziecku.
mięso pieczeń schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze