Schab nadziewany morelami

Nikt mu się nie oprze.

Dodany przez: smakuś

Schab nadziewany morelami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 4 głosów)

Składniki

  • 2 kg schabu środkowego bez kości,
  • 25 dag suszonych moreli,
  • puszka ananasa w syropie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • łyżeczka pieprzu.

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą , odstawić do lodówki na 2 godz. Morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, odstawić na 2 godz. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem. W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ją pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. Mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godz w temp. 190st, polewając wytwarzającym się sosem.
mięso obiad schab ananasy morele suszone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze