Schab na parze z warzywami

Nie tylko warzywa gotuję na parze. Mięso też jest rewelacyjne. Bożena Matusiak, Czechowice-Dziedzice

Dodany przez: ewelina9696

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 8 plastrów schabu
  • 4-5 łyżek musztardy francuskiej
  • 3-4 łyżki musztardy chrzanowej
  • posiekana cebula
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • pieprz cytrynowy
  • słodka mielona papryka
  • po 20 dag mrożonego kalafiora i marchewki

Przygotowanie

  1. Schab myjemy, osuszamy i cienko rozbijamy. Oprószamy pieprzem.
  2. Musztardy mieszamy z chrzanem i cebulą. Dodajemy 2 łyżki wody i doprawiamy do smaku papryką.
  3. Każdy plaster mięsa obficie smarujemy sosem z obu stron. zwijamy w roladki i zawijamy w folię aluminiową. Gotujemy w parowarze ok. 50 minut (moc 800 W).
  4. Marchewkę i kalafiora gotujemy na parze ok. 30 minut. Podajemy z roladkami.
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy