Salsa z mango

Idealna do grillowanych krewetek, mięs i ryb z rusztu - soczysta salsa z mango.

Dodany przez:

Fot. Artur Rogalski, Stylizacja: Ewa Gmiter-Rogalska

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • dojrzały owoc mango
  • mały dojrzały ananas
  • mały strąk czerwonej papryki
  • 4 cebule dymki
  • sok z 1 limonki
  • łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry

Przygotowanie

  1. Mango obieramy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostkę. Ananas obieramy, usuwamy twardy trzpień i kroimy w kostkę.
  2. Papryczkę oczyszczamy z nasion i drobno siekamy, tylko białe części dymki drobno siekamy.
  3. Owoce mieszamy z warzywami, skrapiamy sokiem z limonki i łączymy z posiekaną natką. Wstawiamy na 1 godz. do lodówki.
mango krewetki z grilla salsa z mango sos do grilla
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze