salatka_zydowska

Salatka zydowska

Ocena:

4.52 (182)

  • 25 min.
Latwa, smaczna- naprawde polecam.

Składniki:

  • 6-8 srednich ziemniakow
  • 6 jajek
  • 3-4 ogorki kiszone (moga byc konserwowe)
  • 1 duza cebula czerwona
  • majonez, jogurt
  • pieprz, sol

Salatka zydowska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki ugotowac w mundurkach, jajka ugotowac na twardo, schlodzic, pokroic w kostke. Ogorki odsaczyc pokroic w kostke. Na koniec cebule tez pokroic w kostke. Skladniki polaczyc dodac jogurt i majonez, przyprawic do smaku, schlodzic przed podaniem ca 1 godzine.

Porady

Zobacz też: Kugel i kuchnia żydowska

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne