Sałatka z wędzonej makreli

Prosta, szybka i smaczna sałatka z wędzonej ryby!

Dodany przez: lexi27

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2 średniej wielkości wędzone makrele
  • 3 gotowane na twardo jajka
  • 3-4 średniej wielkości ogórki kiszone
  • 2-3 łyżki majonezu (Winiary)
  • pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Makrele obrac z ości i kregosłupa i podzielic na małe kawałki. Ugotowane na twardo jajka i ogórki kiszone pokroic w kosteczkę. Rybe, jajka i ogórki wymieszac z 2-3 łyżkami majonezu, doprawic do smaku pieprzem.
  2. Majonezu nie moze byc zbyt dużo, wiec na poczatek dodac 1-2 łyżki. Chodzi o to, aby połaczył on tylko składniki, a nie spowodował, ze sałatka będzie pływala na talerzu. Wszystko zalezy od tego jakiego majonezu bedziemy używac. Ja polecam majonez dekoracyjny z Winiar.
  3. Sałatka smakuje najlepiej następnego dnia po przygotowaniu i schłodzeniu w lodówce.
sniadanie ryby jajka ryba sałatka przekąska kolacja makrela przystawka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze