Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyk,ryż i warzywa.

Dodany przez: beatkaa153

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • ugotowany ryż 1 szklanka
  • tuńczyk we własnym sosie 1 puszka
  • por - biała część 1 sztuka
  • jajka 5 sztuk
  • korniszony 5 sztuk
  • majonez 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać. Następnie oddzielić białka od żółtek. Białka, ogórki pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Ryż oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Tuńczyka odsączyć z sosu. Składniki w salaterce układamy warstwami: ogórki, białka (oprószyć solą i pieprzem), tuńczyk, majonez, por, ryż, majonez. Na wierzchu posypać drobno posiekanym żółtkami. Schłodzić.
warzywa jajka sałatka kolacja majonez ryż tuńczyk korniszony
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze