Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Ta sałatka jest szybka w przygotowaniu i doskonała na różne okazje.

Dodany przez: Rejcia

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 2.33 z 3 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 2puszki tuńczyka w oleju,1duża cebula,4jajka,20dag sera żółtego,majonez,

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odcedzić z oleju,jajka ugotować z 2łyżeczkami soli,ostudzić,pokroić w kostkę,cebule również pokroić w kostkę,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ułożenie w naczyniu;pokrojona cebula,cieniutka warstwa majonezu,pokrojone jajka,cieniutka warstwa majonezu,odcedzony tuńczyk,znów cieniutka warstwa majonezu i na wierzch starty ser.
sniadanie przetwory ryby jajka obiad sałatka przekąska kolacja deser wegetariańska dla dzieci cebula tuńczyk ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze