Sałatka z tuńczyka warstwowa

Wszystkie składniki układać warstwowo i każdą warstwe smarować majonezem.

Dodany przez: oliiwiki

Sałatka z tuńczyka warstwowa

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym
  • 1 cebula
  • puszka kukurydzy z czerwoną fasolą
  • 20 dkg sera żółtego
  • 3 jajka
  • majonez

Przygotowanie

  1. Tuńczyk wyjąć z puszki odsączyć sos wyłożyć do salaterki posmarować majonezem następnie cebule pokroić w kostkę i do salaterki posmarować majonezem na to starty ser żółty i posmarować majonezem, kukurydza z fasolą na to majonez,białko z jajek starte i majonez na koniec żółtko starte.Całość można udekorować pokrojonym drobno szczypiorkiem.
ryby jajka obiad sałatka przekąska kolacja cebula tuńczyk ser żółty kukurydza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze