Sałatka z ryżem i oliwkami

Sałatka z ryżem - sałatka ryżowa z groszkiem, oliwkami, grejpfrutem.

Dodany przez: Joanna

Sałatka z ryżem i oliwkami

Z ryżem

Czas przygotowania:
Kalorie:
370 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • szklanka ryżu
  • szklanka mrożonego groszku
  • mały słoiczek zielonych oliwek nadziewanych (pastą z papryki albo migdałami)
  • czerwony grejpfrut
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 10 dag tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Sałatka z ryżem:
  2. ■ Ryż ugotować na sypko, przelać zimną wodą, osączyć. Groszek ugotować (5 min). Oliwki osączyć, obrane z błonek cząstki grejpfruta pokroić w kostkę.
  3. ■ Składniki wymieszać, dodać bazylię, doprawić solą i pieprzem. Wyciśnięty czosnek wymieszać z oliwą, polać sałatkę. Posypać parmezanem.
  4. Sałatka z ryżem gotowa. Prawda, że szybko? Sałatka z ryżem może być substytutem lekkiego obiadu.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
oliwki obiad sałatka wegetariańska sałatka z ryżem mrożony groszek czerwony grejpfrut
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze