Powstała dzięki temu ,że z obiadu zostało trochę smakowitych upieczonych ziemniaczków
Składniki:
4 ziemniaki pokrojone na 16-tki i upieczone ( ja użyłam gotowych do pieczenia mrożonych )
1 duży pomidor pokrojony w pół plasterki
4 łyżki pokrojonego kopru
4 łyżki oleju słonecznikowego
1 czubata łyżeczka majonezu
pieprz mielony
sól
Sałatka z pieczonych ziemniaków z pomidorem: - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Wymieszać ostudzone ziemniaki z pomidorami i koprem . Olej rozetrzeć z majonezem i polać sałatkę .Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem .
Można robić gdy zostanie ziemniaków pieczonych z obiadu lub specjalnie w większej porcji przed imprezą grillowi . Doskonale będzie pasować do mięs z grilla. Ziemniaki można upiec wcześniej.