Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Sałatka jest szybka, tania i idealne na kolację. i do tego smakuje znakomicie.

Sałatkipieczarki marynowane

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 211 głosów)

Składniki:

  • 1puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 4 jajka ugotoawne na twardo
  • słoik marynowanych pieczarek (duży)
  • 30 dkg wędliny drobiowej (w kawałku)
  • pieprz, sól
  • majonez

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Przekładamy do salaterki. Wędlinę, pieczarki oraz jajka kroimy w kostkę. Wkładamy do salateki. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem, solą i majonezem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy