sałatka z makaronu ryżowego z krewetkami i ananasem

Ocena:

4.49 (145)

  • 20 min.
  • dla 4 osób

Moja inspiracja menu degustacyjnym Restauracji Studio Buffo

Składniki:

  • 1. opakowanie makaronu ryżowego (nitki)
  • 2. świeży ananas
  • 3. krewetki tygrysie (po 3-4 na porcję)
  • 4. słodki sos chilli (używam gotowego Tao tao)
  • 5. świeża natka pietruszki (do dekoracji)

Sałatka z makaronu ryżowego z krewetkami i ananasem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu
  • 2. Krewetki sparzyć lub ugotować (w zależności od tego, czy są mrożone, czy świeże)
  • 3. Ananasa obrać, wykroić środek, pokroić na części
  • 4. Rozkładać na talerze: makaron (trochę rozdrobniony, żeby było wygodniej jeść), cząstki ananasa, krewetki
  • 5. Całość skropić sosem i posypać zieloną pietruszką
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne