Smaczna sałatka szczególnie do kiełbasy na ciepło lub z grilla.
Składniki:
250 gr. Makaronu ryżowego ( Edeka )
4 Jajka
2 Papryki czerwone
1 Ogórek zielony
200 gr. Kiełbasy ( obojęntnie jakiej )
400 gr. Czerwonej fasoli ( kidneybohnen / konserwa )
340 gr. Kukurydzy ( konserwa )
1 Pęczek koperku
Majonez
Musztarda
Przyprawy: Sól / Pieprz
Sałatka z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
► Makaron ryżowy ugotować, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, paprykę, ogórek i kiełbasę pokroić w krutkie 0,5cm. szerokie paski. / Wszystkie składniki z sobą staranie wymieszać /.
► Do wyżej wymieszanych składników dodać czerwoną fasolę, kukurydzę, drobno posiekany koperek, majonez, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
► Sałatkę najlepiej na kilka godzin odstawić do lodówki żeby przyprawy przeszły. / Schłodzona do grillowanego mięsa smakuje wyśmienicie /.