Sałatka z Makaronem Ryżowym

Smaczna sałatka szczególnie do kiełbasy na ciepło lub z grilla.

Dodany przez: medon

Z makaronem

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 250 gr. Makaronu ryżowego ( Edeka )
  • 4 Jajka
  • 2 Papryki czerwone
  • 1 Ogórek zielony
  • 200 gr. Kiełbasy ( obojęntnie jakiej )
  • 400 gr. Czerwonej fasoli ( kidneybohnen / konserwa )
  • 340 gr. Kukurydzy ( konserwa )
  • 1 Pęczek koperku
  • Majonez
  • Musztarda
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Przygotowanie

  1. ► Makaron ryżowy ugotować, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, paprykę, ogórek i kiełbasę pokroić w krutkie 0,5cm. szerokie paski. / Wszystkie składniki z sobą staranie wymieszać /.
  2. ► Do wyżej wymieszanych składników dodać czerwoną fasolę, kukurydzę, drobno posiekany koperek, majonez, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
  3. ► Sałatkę najlepiej na kilka godzin odstawić do lodówki żeby przyprawy przeszły. / Schłodzona do grillowanego mięsa smakuje wyśmienicie /.
jajka sałatka kiełbasa Papryka czerwona fasola makaron ryżowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze