SAŁATKA Z KREWETEK

SAŁATKA IDEALNA NA ROMANTYCZNE KOLACJE ORAZ NA WIZYTY GOŚCI. ZAWSZE SKUTKUJE .

Dodany przez: vanilia79

SAŁATKA Z KREWETEK

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • MIX SAŁAT(RUKOLA, KARBOWANA ZIELONA, CZERWONA, LODOWA )
  • CEBULA CZERWONA
  • 2 JAJA
  • 1 PAPRYKA CZERWONA LUB ZIELONA, ŻÓŁTA
  • OGÓREK ZIELONY ŚWIEŻY
  • POMIDOR
  • OPAKOWANIE KREWETEK KOKTAJLOWYCH
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • ZIOŁA PROWANSALSKIE
  • SÓL
  • KOLOROWY MIELONY PIEPRZ
  • OLIWA Z OLIWEK
  • OCET BALSAMICO
  • CYTRYNA
  • SOS:
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 2 ŁYŻKI MAJONEZU
  • 1 ŁYŻKA KETCHUPU

Przygotowanie

  1. SAŁATY OPŁUKAĆ I OSUSZYĆ. UGOTOWAĆ JAJKA NA TWARDO. MROŻONE KREWETKI WYSYPAĆ NA SITKO I SPARZYĆ WRZATKIEM, NASTĘPNIE SKROPIĆ CYTRYNĄ. SAŁATĘ ROZŁOZYĆ NA TALERZACH, UGOTOWANE JAJKA POKROIĆ NA ĆWIARTKI.POMIDORA RÓWNIEŻ POKROIĆ NA ĆWIARTKI, OGÓRKA I PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ. CEBULĘ POCIĄĆ W CIENKIE KRĄŻKI I ROZDZIELIĆ. WSZYSTKO UKŁDAMY NA SAŁATĘ, NA KONIEC KŁADZIEMY KREWETKI. POLEWAMY OLIWKĄ ZMIESZANĄ Z ZIOŁAMI, PRZYPRAWIAMY I SKRAPIAMY OCTEM BALSAMICO. OSOBNO PODAJEMY SOS CZOSNKOWY, KTÓRY OTRZYMUJEMY PO WYMIESZANIU WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW I ROZGNIECIENIU CZOSNKU.
ryby warzywa obiad sałatka przekąska kolacja sos krewetki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze