salatka_z_pekinka

Salatka z pekinka

Ocena:

4.53 (199)

  • 15 min.
  • dla 5 osób
Dodatek do obiadu i nie tylko! Latwa i ekspresowa w wykonaniu.

Składniki:

  • srednia glowka kapusty pekinskiej,
  • duza marchewka,
  • duza czerwona cebula,
  • puszka kukurydzy (ok 260g po odsaczeniu),
  • 2 duze ogorki konserwowe,
  • duze jablko,
  • 3 lyzki jogurtu naturalnego,
  • 4 lyzki majonezu (opcjonalnie),
  • sok z polowy cytryny (opsjonalnie),
  • swiezo zmielony pieprz, sól,

Salatka z pekinka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Warzywa i jablko myjemy, obieramy. Kapuste drobno siekamy, marchewke i jablko tarkujemy na tarce o wiekszych oczkach, cebule i ogórki kroimy w bardzo drobniutka kosteczke, kukurydze odsaczamy. Laczymy wszystkie sklaniki. Mieszamy jogurt, majonez, sok z cytryny, doprawiamy i dodajemy do salatki, dokladnie mieszamy i probujemy do smaku. Przechowywac w chlodnym miejscu, mozna dodac natke pietruszki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne