Sałatka z kapusty czerwonej

Pyszna sałatka z czerwonej kapusty.

Dodany przez: czarnulka862

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 50-60 dag kapusty czerwonej
  • 2-3 jabłka
  • 1 cebula (duża)
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól, cukier
  • sok cytrynowy lub kwasek cytrynowy

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścić, opłukać i drobno poszatkować, zalać małą ilością wrzącej wody i gotować przy lekko uchylonej pokrywce, aż kapusta będzie prawie miękka (woda powinna być odparowana), wystudzić.Cebulę obrać, opłukać i drobno pokrajać. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach lub pokrajać w paski.Kapustę połączyć z cebulą, jabłkami, a następnie wymieszać z olejem doprawionym do smaku solą, cukrem i sokiem cytrynowym.
sałatka jabłka cebula olej cukier kapusta czerwona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze