Sałatka warzywna z kuskusem

Ocena:

4.44 (188)

  • 20 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 353 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 25 dag kuskusu
  • 2 dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • po 1 papryce zółtej, czerwonej i zielonej
  • pomidor
  • ogórek małosolny
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/2 pęczka mięty
  • 5 dag czarnych oliwek bez pestek
  • torebka sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego WINIARY
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sałatka warzywna z kuskusem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Kuskus wsypać do miski, zalać taką ilością wrzącej wody, aby całkowicie ją przykryła. Odstawić, aż kuskus wchłonie płyn. Gdy ostygnie, rozkruszyć widelcem.
  • ■ Czosnek obrać, posiekać. Ogórek pokroić w kostkę. Dymkę pokroić w słupki. Papryki umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Pomidor sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
  • ■ Natkę i mięte opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Warzywa, oliwki i zioła połączyć z kuskusem.
  • ■ Sos przygotować wg instrukcji na opakowaniu i wlać do sałatki, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne