Sałatka warstwowa - ryżowa

Sałatka jest nieskomplikowana, niedroga i ładnie wygląda w przezroczystym naczyniu.

Dodany przez: grzymalka

Sałatka warstwowa - ryżowa

Z ryżem

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 saszetki ugotowanego ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 sztuki pora
  • 8 jajek
  • 5-6 ogórków konserwowych lub kiszonych
  • majonez
  • ketchup

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować i odsączyć, jajka ugotować na twardo a następnie pokroić w kostkę tak samo jak ogórki konserwowe, pora umyć i drobno pokroić.
  2. Wszystkie składniki układać w następującej kolejności (najlepiej w przezroczystym naczyniu - dla efektu wizualnego):
  3. ryż, por, majonez,ryż,ogórki, ketchup, kukurydza, ryż, jajka (posolone i popieprzone), majonez i natka pietruszki dla ozdoby.
warzywa sałatka przekąska wegetariańska ryż
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze