Sałatka śledziowa z jajkiem i groszkiem.

Jajka ugotować,obrać i pokroić w kostkę,śledzie i groszek wyjąć,osączyć.Dać do salaterki,doprawić

Dodany przez: jan

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 słoiczek śledzi w zalewie,
  • puszka groszku konserwowego,
  • 3 jajka na twardo,
  • pieprz,
  • 2-4 łyżki majonezu kieleckiego lub sosu tatarskiego,
  • sól,jeśli śledzie nie są zbyt słone,
  • gałązki pietruszki natki do dekoracji.

Przygotowanie

  1. 1.Śledzie i groszek wyjąć i osączyć,a śledzie pokroić na kostkę.
  2. 2.Jajka ugotować na twardo,ostudzić zimną wodą i obrać ze skorupek oraz pokroić krajarką do jaj.
  3. 3.Wszystko wsypać do salaterki,doprawić solą i pieprzem,dać parę łyżek majonezu lub sosu tatarskiego i wymieszać.Przed podaniem udekorować gałązkami natki zielonej.
przyprawy jajka sałatki sałatka śledzie groszek konserwowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze