Sałatka śledziowa po japońsku

Szybka i smaczna śledziowa sałatka, zwana także śledziem po japońsku

Dodany przez:

Sałatka śledziowa po japońsku

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 15 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4-6 podwójnych filetów ze śledzia, marynowane!
  • 1 groszek konserwowy
  • 6 ogórków kiszonych (mogą być korniszony)
  • 5-6 jajek
  • 1-2 cebule
  • sól pieprz
  • śmietana,
  • majonez
  • musztarda
  • szczypiorek (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Śledziki obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Jaja gotujemy na twardo obieramy i BIAŁKA kroimy w kostkę, cebule i ogórki tak samo. Wszystkie pokrojone składniki łączymy ze sobą. ŻÓŁTKA w osobnej miseczce ucieramy z 2 łyżeczkami cukru - do tego dodajemy przyprawy oraz śmietane majonez i mustzradę, dokaldnie mieszamy i łaczymy z pozostałymi składnikami. Na koniec po nałożeniu możemy posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem SMACZNEGO
ryby warzywa sałatka sledz śledziowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze