Sałatka salsa

Zmiast kupić w sklepie lepiej zrobić samemu. Lepiej smakuje i wiemy co tam jest...

Dodany przez: Szirlej

Sałatka salsa

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg śledzi w zalewie a la matias
  • puszka czerwonej fasoli
  • słoik marynowanej papryki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • ewentualnie 3-4 ogórki konserwowe
  • po 3-4 łyżki keczupu i sosu chili słodko-kwaśnego

Przygotowanie

  1. Śledzie pokroić w paseczki, fasolę odsączyć, paprykę pokroić w paseczki, pomidory pokroić „jak się uda”, składniki przełożyć do salaterki, doprawić keczupem i sosem chili. Całość wymieszać. Smacznego!
ryby sałatka przekąska śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze